Dambond Zuid Holland Zuid

 

Welkom op de website van dambond Zuid Holland Zuid

Anton Kosior rapid kampioen Zuid Holland Zuid 2016

Op zaterdag 19 november 2016 is Anton Kosior de nieuwe Rapid kampioen van Zuid Holland Zuid geworden. Ondanks het tegenvallende aantal deelnemers was het toch een spannende strijd. De uiteindelijke beslissing was de overwinning op Rob van Eijk die de doorslag gaf. In de eerste klasse werd Marcel van der Most wederom kampioen hij deed dit voor de derde maal op rij. Bij de Aspiranten werd Remco Korteland duidelijk kampioen hij won al zijn partijen. Jochanan van den Ende werd kampioen bij de Pupillen.

 

Hoofdklasse en Eerste klasse

 

RAPID ZHZ 2016

 

1

2

3

4

5

6

Punten

1

Anton Kosior

Hoofdklasse

X

1

2

2

1

2

8

2

Wim Kalis

Hoofdklasse

1

X

1

1

2

2

7

3

Rob van Eijk

Hoofdklasse

0

1

X

1

2

2

6

4

Marcel van der Most

1e klasse

0

1

1

X

0

2

4

5

Ruben Groenendijk

1e klasse

1

0

0

2

X

0

3

6

Fred Roedolph

Hoofdklasse

0

0

0

0

2

X

2

Jeugd

 

RAPID JEUGD

 

1

2

3

4

1

2

3

4

Punten

 

1

Remco Korteland

Aspirant

X

2

2

2

X

2

2

2

12

 

2

Jochanan van den Ende

Pupil

0

X

1

0

0

X

2

2

5

3

3

Gijs Mouthaan

Pupil

0

1

X

2

0

0

X

2

5

1

4

Thomas Mouthaan

Aspirant

0

2

0

X

0

0

0

X

2

 

Anton Kosior de nieuwe Rapid kampioen (Foto Joop Roedolph)

ZHZ Clubcompetitie is van start gegaan

Op maandag 3 oktober is de provinciale clubcompetitie van ZHZ weer van start gegaan. Denk en Zet uit Hardinxveld/Giessendam sloeg direct genadeloos toe in Gorinchem waar met een monsterscore van 15-1 werd gewonnen. Denk en ZDV versloeg Amicitia met 10-6 de onderste twee borden brachten hier het verschil. Ook VGO heeft titel aspiraties, zij versloegen N.D.V. Nieuwland met 12-4. In de eerste klasse wordt dit jaar met zestallen gespeeld N.S. Rotterdam versloeg hier Denk en Zet 2 uit Hardinxveld/Giessendam mwt 8-4. Denk en Zet Oudendijk won nipt met 7-5 van De Kroonschijf uit Mookhoek. Het onderlinge duel van De Kroonschijf Molenaarsgraaf 1 en 2 werd een gelijkspel. In de tweede klasse spelen de 4-tallen. Slechts 3 teams komen uit in deze competitie Alblasserdam 1 won met 8-0 van Alblasserdam 2.

 

De tweede ronde is inmiddels ook gespeeld. VGO versloeg DC Dordrecht met 10-6. GDC versloeg Denk en ZDV met 7-9. Ook Amicitia kwam tot winst in Nieuwland werd NDV met 7-9 verslagen. In de eerste klasse won Denk en Zet Hardinxveld-Giessendam 2 met 8-4  van DEZ Oudendijk. Kroonschijf Molenaarsgraaf nam de koppositie in door Kroonschijf Mookhoek met 10-2 in eigen huis te kloppen. In de tweede klasse won Alblasserdam net als in de eerste ronde met 8-0 dit keer van Kroonschijf Mookhoek 2.

 

Klik hier onder voor alle standen en uitslagen.

 

 Klassen: 
 Hoofdklasse 
 1e klasse 
 2e klasse 

 

Ruben Groenendijk won met  DVA 1 met 8-0 van DVA 2.

Nico Knoops pakt titel ZHZ 2016

Het is Nico Knoops gelukt om in de laatste ronde van het persoonlijk kampioenschap van Zuid Holland Zuid de titel te veroveren. Hij versloeg Martin Nederlof, terwijl Radjinder Jharap verloor van Cor Westerveld. Hiermee is er niemand gelijk geeindigd in het klassement. In de eerste klasse leek ook een spannende eind ronde te zijn, maar deze verliep heel erg teleurstellend, want 2 van de 3 partijen werden uitgesteld. Zodat hier de eindstand nog niet opgemaakt kan worden.

Klik hier voor de eindstanden en partijen, en de verslagen van dit toernooi.

Nico Knoops de nieuwe kampioen van ZHZ 2016

Tweede ronde nationale damcompetitie

De tweede ronde van de nationale clubcompetitie is gespeeld. In de hoofdklasse kon DC Dordrecht het niet bolwerken tegen titelkandidaat Dammend Tilburg. In de Eerste klasse C won De Kroonschijf DEZ ook hun tweede wedstrijd EAD Asten werd met 14-6 onder de voet gelopen. Het tweede team van De Kroonschijf DEZ kreeg voor de tweede keer klop met 8-12 was Raes DC Maastricht te sterk. Ook De Rivieren Dammers gingen met 9-11 ten onder tegen Constant-Charlois.

In de tweede klasse E verloor Alblasserdam van De Variant met 9-11. Ook De Rivierendammers 2 verloren met grote cijfers 5-15 van Tilburg/Dongen. De Kroonschijf DEZ 3 had hier een vrije ronde. Een aantal verslagen uit deze ronde kunt u hier vinden.

*Peter de Hek won in het Drost-systeem

Eerste ronde nationale damcompetitie

De eerste ronde van de nationale clubcompetitie is gespeeld. In de hoofdklasse wist Damclub Dordrecht te verrassen met een 10-10 gelijkspel. Gezien de situatie een prima prestatie. In de eerste klasse C wist Rivieren Dammers te winnen bij DES Lunteren 2. Terwijl de onderlinge strijd tussen De Kroonschijf DEZ 1 en De Kroonschijf DEZ 2 een prooi werd voor het eerste tiental.

In de tweede klasse E speelde Alblasserdam gelijk tegen Tilburg/Dongen. De Rivieren Dammers 2 hadden een moeilijke middag bij DÁmateurs waar met 16-4 werd verloren. Tot slot verloor ook De Kroonschijf DEZ 3 met 7-13 van Heijmans Excelsior 2.

Diverse verslagen van deze wedstrijden kunt u hier lezen. U zult zich misschien afvragen waarom niet alle wedstrijden beschreven worden, dit komt omdat  partijen van de diverse wedstrijden op dat moment nog niet op internet staan. Voor alle uitslagen kunt u hier terecht

 

Thijs Verboon wist met de Rivieren Dammers te winnen van DES Lunteren 2

 

Spanning stijgt in provinciaal kampioenschap

Met nog één ronde te gaan in het provinciale kampioenschap van ZHZ is de spanning te snijden. Titel favoriet Wim Kalis bezet wel de koppositie, maar is uitgespeeld. Zijn naaste achtervolgers Nico Knoops en Radjinder Jharap hebben het zodoende in eigen hand om Kalis voorbij te gaan op de ranglijst. Maar moeten hun partij dan wel winnen. In de derde ronde speelde Wim Kalis tegen Radjinder Jharap remise. De partij begon vrij rustig, Kalis bezette het centrum en Jharap probeerde een voorzichtige omsingeling in te zetten. Na 22 zetten probeerde Kalis de vlam in de pan te zetten door met 28-22 de boel op scherp te zetten. Maar Jharap anticipeerde hier prima op, toen hij de voorpost liet staan, verkreeg hij licht voordeel. Maar op zet 32 moest Jharap kiezen, met welk schijf hij naar veld 29 ging. Om concreet voordeel te halen was 24-29 nodig. Hij koos echter voor 23-29. Het voordeel was toen zo goed als verdwenen. Nadat de zwarte voorpost was geruild ging zwart weer naar veld 29, beter was het om via veld 30 naar de rand te gaan. Echter Jahrap kon op zet 35 een doorbraak nemen, maar waarschijnlijk taxeerde hij deze als niet goed. Deze zou ook een gelijkwaardige stand op  hebben geleverd. Echter nu was het ook gelijkwaardig, geen van de spelers kon voordeel behalen zodat remise de juiste uitslag was.

Nico Knoops profiteerde optimaal door Cor Westerveld te verslaan, in een systeem wat je vaak in de Keller variant ziet kreeg Knoops al na 15 zetten voordeel. Westerveld speelde aanvallend en 15.28-23 lijkt toch iets te ambitieus. Knoops kon nu via 17-21-26 groot voordeel krijgen omdat na 15…17-21 16.31-26?? niet mag wegens een damcombinatie. lees meer…..

 

 

start persoonlijk kampioenschap ZHZ 2016

Het persoonlijk kampioenschap van ZHZ gaat van start op zaterdag 27 augustus.

LET OP – Andere speellokalen dan in de aankondiging.

U moet elke speeldag goed opletten waar u naar toe gaat.

  • Op zaterdag 27 augustus spelen we in gebouw MEVE , Julianastraat 3 , 2974 BG Brandwijk
  • Op zaterdag 3 september en 8 oktober spelen we in gebouw Het Spoor , Stationsstraat 20 , 3371 AX , Hardinxveld-Giessendam.

 

Leopold Sekongo wint Dordrecht open

Leopold Sekongo is de nieuwe sneldamkampioen van Dordrecht-open geworden. In een spannende strijd wist hij in de laatste ronde Jean-Marc Ndjofang voorbij te gaan.  De regiospelers van ZHZ kwamen niet in de top 10 voor. Peter de Hek was met een elfde plaats de hoogst geklasseerde ZHZ-er. Gevolgd door Wim Kalis (12de) Arie van de Weteringh (13de), Job Arts (15de), Anton Kosior 20e), Theo Voorspuij (21e) en Nico Knoops (22e)

In de B-groep was Hans Tangelgelder de sterkste, de regio spelers eindigde als volgt, Fred Roedolph 4e, Ruben Groenendijk 7de, Marcel van der Most 12e, en Martin Nederlof 15e.

In de C-groep werd Boike Mathoera eerste, de regiospelers hier waren: Ratan Ganeshie 3e, Nico Stuurstraat 4e, Simon Rompa 10e, Dirk Alderliesten 12e, Kees Oste 18e, Lauw Dingemans 21e, Fien de Jager 22e en Jan Baars 23e.

Bij de Aspiranten won Remco Korteland, maar hij was dan ook de enige deelnemer in dit klassement. Bij de Pupillen won Kasper Barentsen 2e werd Arjen Verburg (Brandwijk) 3e Gijs Mouthaan (Oud Alblas) en 4e Emilie Schop (Dordrecht).

Tot slot bij de welpen werd Casper Derks uit Dongen eerste, Jente Bakker uit Brandwijk tweede en Daniel den Hartog uit Alblasserdam 4e.

 

Meer over dit toernooi kunt u hier lezen. Met o.a. een verslag met foto’s gemaakt door Joop Roedolph.

 

Ook staan alle uitslagen genoteerd in Toernooibase, waar u het verloop vanaf ronde 1 nog kunt nakijken. Klik hier voor Toernooibase.

Rivierendammers zevende van Nederland

De Rivierendammers zijn op zaterdag 18 juni als zevende van Nederland geëindigd

in het bekertoernooi. Tegen Ons Genoegen en RDC Rijnsburg werd verloren. Het duel om de zevende en achtste plaats werd gewonnen van het Tilburgse T.D.V.

 

Op de KNDB site wordt uitleg gegeven hoe de wedstrijden gespeeld gaan worden. Klik hier voor meer informatie. De uitslagen worden bijgehouden in toernooibase klik hier voor de uitslagen.

Data persoonlijke wedstrijden 2016 bekend

Beste damgenoten, Hierbij de uitnodiging voor de persoonlijke kampioenschappen van Zuid-Holland-Zuid 2016. Denkt u aan de volgende mogelijkheden om het toernooi bij uw leden onder de aandacht te brengen:’

  • Stuur het bericht door naar uw leden
  • Zorg dat een afdruk van de bijlage op de clubavonden zichtbaar aanwezig is

Denk aan de sluiting van de inschrijftermijn op 8 augustus 2016. De organisatie wil het speelrooster en de wedstrijdvoorwaarden minstens 1 week voor aanvang van het toernooi aan de deelnemers toe sturen. Let daarom op de sluitingsdatum.Met vriendelijke groet, Provinciale Dambond Zuid Holland Zuid (ZHZ), Secretariaat: Theo Voorspuij, Wieldraaierstraat 13, 4204 EW Gorinchem. Telefoon: 0183-631480. E-mail: h.t.voorspuij@xs4all.nl Klik hier voor meer informatie.

Roel Boomstra sneldamkampioen van Nederland 2016

Op Zaterdag 11 juni werd er in Den Hommel (Utrecht) de finale gehouden van het NK Sneldammen. In de voorronde konden de ZHZ spelers geen potten breken. In de A groep werd Shammie Kasnadi voorlaatste. In de B groep werd Ruben Groenendijk 18e. In de C groep was er wel succes Nirandjan Mohabier werd hier derde. Bij de aspiranten werd Menno Eijkelenboom 20e. Luc de Kruijff eindigde op plaats 9 bij de pupillen. In de finale groepen won Shammie Kasnadi groep A3. Ruben Groenendijk werd tweede in groep B3. Beste presterende ZHZ-er was Nirandjan Mohabier hij werd in de C Klasse tweede van Nederland. Simon Rompa eindigde in groep C2 op de vijfde plaats. en Andre de Raad moest genoegen nemen met een laatste plaats. Bij de welpen eindigde Jente Bakker van de Kroonschijf op de negende plaats, klik hier voor die uitslagen. en bij de vrouwen eindigde Marijke Koers-van Genderen samen met Denise van Dam op de zevende plaats. Alle uitslagen en standen zijn terug te vinden op toernooibase, de uitslagen van de halve finale vind u hier, voor de uitslagen in de finale klik hier .

Foto: Andrew Tjon A Ong (FMJD Forum)

Open sneldamkampioenschap van Dordrecht 2016

Wegens vakantie van de webmaster van DC Dordrecht zullen vanaf 8 juni alle berichten betreffende het “open Sneldamkampioenschap van Dordrecht 2016” te lezen zijn op deze website. In het hoofdmenu hebben we een aparte link toegevoegd zodat u alle informatie die  normaal via de site van Damclub Dordrecht verzorgd wordt kunt volgen. Zoals u al elders op deze pagina kan lezen, kunt u zich nog steeds opgeven voor dit toernooi. Maar hou er rekening mee dat de zaal  maximaal 80 deelnemers kan herbergen. Dus vol is vol.

 

Op de foto een sfeer impressie van het toernooi van 2015. Voor alle eerdere toernooien verwijs ik naar de site van www.dcdordrecht.nl

 

Rivierendammers naar finale Bekercompetitie KNDB

Op Zaterdag 4 juni 2016 was voor het viertal van de Rivierendammers uiterst succesvol. Want via de tweede plaats  gaan de Rivierendammers door naar de finale. In de eerste ronde werd DIOS Achterhoek met 5-3 verslagen, niemand verloor en Martijn de Leeuw wist te winnen van Erik ten Hagen. In de tweede ronde versloegen de Rivierendammers verrassend EDC Enschede met 5-3. Weer verloor er niemand, terwijl Pelle Sterk stuntwerk leverde door Jeroen Goudt te kloppen. Dat was al genoeg om de finale te halen. Het sterrenteam van Het Noorden versloeg de Rivierendammers met maar liefst 7-1. Maar dat was louter voor de statestieken.  Alle uitslagen en standen zijn te vinden op Toernooibase

 

*Martijn de Leeuw
*Martijn de Leeuw

*Foto: Martijn de Leeuw

Sneldamdag DC Dordrecht

Op zaterdag 25 juni 2016 organiseerd Damclub Dordrecht weer haar jaarlijkse damdag. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.dcdordrecht.nl  opgeven kan bij Anton Kosior: email: akosior2@xs4all.nl of per telefoon 078-6134893.

Rooster NC 2016-2017

Het rooster van de nationale clubcompetitie 2016-2017 is bekend, wat dat betekend voor de teams uit Zuid Holland Zuid kunt u zien op de pagina Nationale Clubcompetitie.  

ALV op 8 juni in Noordeloos

 Op Woensdag 8 juni 2016 is de Algemene ledenvergadering van de Z.H.Z. in het dorpshuis in Noordeloos, M.J, Veder van Hobokenstraat 15B, telefoon 0183-581409.

 

 

Nationale Bekercompetitie KNDB 2016

Op Zaterdag 21 mei 2016 is de  Nationale Bekercompetitie weer van start gegaan. Voor Zuid Holland Zuid, kwamen Denk en Zet uit Hardinxveld Giessendam en de Rivierendammers in aktie. Denk en Zet kon het niet bolwerken, het kwartet bestond uit Peter de Hek, Piet Trapman sr. Jonathan Mentink en Eef Stam. De Rivierendammers met Martijn de Leeuw, Pelle Sterk, Rik Verboon en Thijs Verboon waren wel succesvol, zij werden eerste in hun groep. En bekeren door naar de halve finale waar DIOS Achterhoek, EDC Enschede en Het Noorden als tegenstanders wachten. Meer informatie is te vinde op de stite van de KNDB of klik hier.                                                                          

 

*Foto Thijs Verboon