Beste damvriend(in),

 

Op zaterdag 28 december 2019 organiseert damvereniging ­Denk en Zet voor de 30e keer een sneldamtoernooi (5 minuten + 5 seconden per zet). Het toernooi geldt tevens als open sneldamkampioenschap van Zuid Holland Zuid (ZHZ) waarmee voor leden uit ZHZ plaatsingsrechten voor het kampioenschap van Nederland zijn te verdienen.

 

Dit topevenement wordt mede mogelijk gemaakt door Stuwkr8, een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor inwoners, verenigingen, gemeenschappen, vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties in de locale gemeenschap. Daarnaast levert Dambond Zuid Holland Zuid ook een belangrijke bijdrage.

 

In de volgende klassen kan worden deelgenomen:

Welpen, Pupillen, Aspiranten, Huisdammers, 1e klasse, 2e klasse en hoofdklasse.           

  • Tweede klasse      Rating lager dan 900
  • Eerste klasse        Rating van 900 tot 1100
  • Hoofdklasse          Rating van 1100 of meer

Junioren spelen mee in de hoofd- eerste- of tweede klasse, afhankelijk van speelsterkte.

 

Voor de eerste vier plaatsen in de hoofd-, eerste-, en tweede klasse zijn geldprij­zen te verdie­nen: Hoofdklasse: € 100, € 75, € 50 en € 25. 1e en 2e klasse: € 50, € 40, € 30 en € 20. In de overige klassen zijn 3 bekers per categorie beschikbaar.

 

Het inschrijfgeld bedraagt voor de hoofdklasse € 7,50. Voor de 1e en 2e klasse € 5,00. De overige categorieën ­zijn gratis.

 

De aanvang van het toernooi is om 10.00 uur, iedereen wordt verzocht om uiter­lijk 9.45 uur aanwezig te zijn. Er worden 12 ronden volgens het Zwitsers systeem gespeeld.

 

Locatie: “De Parel”, 3371 VG, Talmastraat 9 te Hardinxveld-Giessendam. De locatie is ruim voorzien van parkeerplaatsen en ook prima met het openbaar vervoer te bereiken. 

 

U wordt vriendelijk verzocht om deze uitnodiging onder uw leden te verspreiden. We hopen veel deelnemers tijdens dit fantastische evenement te kunnen verwelkomen. Belangstellenden kunnen zich tot en met 21 december aanmelden.

 

Emailadres: wimkalis@solcon.nl

Telefoonnummer: (06) 38 90 02 35

 

Aanmelden bij voorkeur via email.

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Wim Kalis

Secreatris Damvereniging Denk en Zet

Jubileum toernooi 2019

 

Op 9 maart wordt er in Hoogblokland een jubileumtoernooi gespeeld voor viertallen. Let wel op het volgende

. We vormen geen clubviertallen, maar viertallen met ongeveer gelijke totaalrating. Zo worden spelers van alle speelsterkten gelijk over de 4-tallen verdeeld. De 4-tallen moeten naar sterkte opstellen, zodat aan ieder bord vooral spelers van vergelijkbare sterkte elkaar ontmoeten.

Spannend kan het dan toch nog worden. Want een topspeler van meer dan 1300 slokt al veel van de totaalrating van een team op en kan er niet veel sterke spelers bij krijgen in het team. En een beginner heeft zo omgekeerd natuurlijk meer kans om er sterke teamgenoten bij te krijgen.

Meer over dit toernooi vind u hier